Over de IAB BNB

Naast een opleidingscentrum heeft IAB Ingenieurs een Bed & Breakfast. Deze is gehuisvest in het herenhuis voor ons opleidingscentrum. Vanuit de B&B stap je over de binnenplaats zo het opleidingsgebouw binnen. 

De B&B is bedoeld voor cursisten die van ver komen en maken hier gebruik van. Uiteraard kun je ook in de B&B overnachten als je wat dichterbij woont. De B&B is echter alleen open voor cursisten van de opleidingen. 

Indeling en de kamers

Er zijn vijf gasten kamers met elk een eigen sanitair. De gastenkamers bevinden zich op de eerste etage, die via een trap te bereiken is. Er is geen lift.

Beneden op de begane grond is een grote keuken en woonkamer die door alle gasten gebruikt worden. 

Praktisch

  • Parkeerruimte is er voldoende op de binnenplaats achter het huis.
  • Een NS station is op 10 minuten loopafstand en het busstation aan de overkant van de straat. 

Geschiedenis IAB B&B 

Vanaf 2000 geeft IAB Ingenieurs opleidingen en trainingen op het gebied van CE-markering, machineveiligheid en explosieveiligheid (ATEX). Deze opleidingen werden zowel in Appingdam (Noord-Nederland), als ook in de rest van Nederland en België gegeven. 

Sinds 2018 werden de opleidingen alleen nog in Appingedam of incompany gegeven. Om de cursisten de gelegenheid te bieden om direct bij het opleidingscentrum te kunnen overnachten, zijn we in 2018 gestart met de Bed & Breakfast. 

In 2019 hebben we besloten om de B&B geheel te verbouwen. De gehele bovenverdieping is vernieuwd, waardoor iedere kamer nu een eigen sanitair heeft. Eind 2020 was de verbouwing klaar en konden we weer gasten ontvangen. 

Mede ingegeven door de corona pandemie geven we nu uitsluitend nog opleidingen en trainingen in Appingedam. Sommige trainingen worden online via Teams gegeven en een aantal hebben ook praktijkdagen in Appingedam. Hierbij maken we gebruik van de ATEX praktijklokalen in het opleidingsgebouw.  

Rondom de opleidingen en trainingen die in Appingedam worden verzorgd kun je vanaf 2022 gebruik maken van de IAB B&B.